Bakgrund

Vi är experter på att konstruera spel som underlättar kommunikationen kring svårhanterliga frågor. Bland annat har vi arbetat med ett antal av Sveriges kommuner när det gäller beteende, värderingar och attityder hos personalen. Vi har under dessa år fått många signaler från pedagoger i förskolan, förskoleklasser, fritidshem och de första årskurserna i grundskolan om att vårt pedagogiska tänkande skulle gå att överföra till deras arbete med barn.

 

Ett enkelt och bra verktyg som behandlar värdegrundsfrågor som kränkande behandling, jämställdhet och mångfald efterlystes. Utgångspunkten har varit att skapa förutsättningarna för det goda samtalet i viktiga, avgörande och ibland svåra frågor. Vi har därför utvecklat AJABAJA, ett spel som fyller detta behov.

Vår Bakgrund

Bakgrunden hos de som har varit med och skapat spelet är blandad, bland annat lärarhögskola, läromedelsförfattare, journalist, pedagogisk forskningserfarenhet, konstruktion av företags-/organisationsspel och omfattande erfarenhet som konsulter med inriktning mot beteendevetenskapliga utmaningar.

Företaget

Prata På Riktigt bildades för att medverka till att göra skillnad för vår framtid, barnen. Vi gör det initialt med hjälp av AJABAJA, och har en vision om att skapa fler verktyg inom andra områden i framtiden. Vi vill tillsammans med andra organisationer skapa möjligheter att ge bort de verktyg vi utvecklar, tillsammans kan vi göra skillnad. Prata På Riktigt drivs helt utan vinstintressen, allt överskott återinvesteras i utvecklingen av AJABAJA och andra typer av insatser som riktar sig mot de yngre i vårt samhälle.