Från användare

Hittills har vi delat ut mer än 6000 spel tillsammans med partners i framför allt södra Sverige. Spelet används av pedagoger i skolans värld, men även av kuratorer och andra funktioner. Det finns många socialförvaltningar som använder spelet i svåra utredande samtal. Mängder med föräldrar och mor-/farföräldrar har även köpt AJABAJA för att spela tillsammans med sina barn och barnbarn. Berättelserna kring vad som händer när man spelar med de små är många och berörande från användare i alla olika sammanhang.

Från användare

"Äntligen ett verktyg som innebär något nytt i den ibland svåra processen att tala om värderingar."


-Jannike, Göteborg, lärare

”De tre största förtjänsterna med spelet är, att det tar samtalet på allvar, att det skapar identifikation med någon och att det samtidigt är så enormt engagerande. Dessutom ger det ett professionellt spelrum för oss pedagoger.”


-Mia, Göteborg, 0-klass

”Spelet är mycket lättanvänt och mycket efterfrågat av barnen. ”När ska vi spela Pingi igen?” är en jättevanlig fråga numer.”


-Monika, Göteborg, förskola

”Jag tycker jättemycket om spelet. Äntligen finns det ett fungerande verktyg att arbeta med när det gäller värdefrågor. Jag är övertygad om att AJABAJA-spelet kan göra stor skillnad. Jag hoppas att det får en stor spridning.”


-Marie, Göteborg, förskola

”Jag älskar AJABAJA!”


-Emil 5 år

”Jag vill spela AJABAJA hela tiden!”


-Jenny 4 år

”Jag har använt detta spel många gånger i gruppsamtal och diskussioner med elever i vårt arbete med värdegrunden. Det som jag tycker är bra med detta spel är att man utgår ifrån Pingi och pratar om pingvinens känslor och att eleverna ska försöka relatera till sig själv och uttrycka sin egen åsikt och utveckla ett eget ställningstagande. Som sagt, ett bra spel som hjälper oss i vårt arbete med värdegrunden.”


-Peter, Sigtuna, årskurs 1

”Spelet är annorlunda jämfört med andra verktyg inom värdegrundsarbetet. Dels tar det barnen på allvar och dels tar det samtalet på allvar. Att det också fångar barnens intresse omedelbart gör det efterfrågat.”


-Joakim, Motala, 0-klass

"Så enkelt, men ändå vilket engagemang hos barnen."


-Bella, Bromma, lärare

”Allt föll på plats med AJABAJA, diskussionerna om värderingar går mycket smidigt och det är så konstruktivt.”


-Monica, Kungsbacka, förskola

"Helt fantastisk pedagogik."


-Katarina, Södertälje, förskola