Om oss

Bakgrund till spelet

 

Vi är experter på att konstruera spel som underlättar kommunikationen kring svårhanterliga frågor. Bland annat har vi arbetat med ett antal av Sveriges kommuner när det gäller beteende, värderingar och attityder hos personalen. Mer än 300 000 anställda har spelat våra spel. Vi har under dessa år fått många signaler från pedagoger i förskolan, förskoleklasser, fritidshem och de första årskurserna i grundskolan om att vårt pedagogiska tänkande skulle gå att överföra till deras arbete med barn.

 

Ett enkelt och bra verktyg som behandlar värdegrundsfrågor som kränkande behandling, jämställdhet och mångfald efterlystes. Utgångspunkten har varit att skapa förutsättningarna för det goda samtalet i viktiga, avgörande och ibland svåra frågor. Vi har därför utvecklat AJABAJA, ett spel som fyller detta behov.


Bakgrund hos dem som varit med och skapat AJABAJA


Vi som har skapat spelet har en blandad bakgrund bland annat lärarhögskola, läromedelsförfattare, journalist, pedagogisk forskningserfarenhet, konstruktion av företags-/organisationsspel, internationell representant i pedagogiska frågor och omfattande erfarenhet som konsulter med inriktning mot beteendevetenskapliga utmaningar.

Grundare


Johan Öqvist

Att få följa mitt hjärtas röst och arbeta med något som gör skillnad och dessutom för de små människorna i vår värld gör mig väldigt tacksam. Med AJABAJA vet jag att vi kan åstadkomma stor förändring. Jag har sett vad som händer när ett barn blir misshandlat och mobbad. Jag har själv upplevt hur det är att gå hem från skolan med tårar i ögonen dag ut och dag in. Mobbning och trakasserier orsakar ofta ett stort utanförskap.

 

Jag hoppas att vi tillsammans med andra organisationer som delar vår passion att göra skillnad ... verkligen kommer att göra skillnad. Hur vet vi att vi lyckas? Om vi förändrar livet för ett (1) barn, då har vi varit framgångsrika. Vi har redan gjort mycket mer än så!

 

Jag har mycket erfarenhet från andra områden också, vilket bland annat är anledningen till att AJABAJA kom till. Om du är nyfiken på min erfarenhet, fråga gärna – jag älskar att berätta.